Wat als jij overal je ongestoorde zelf zou kunnen zijn?

De zomerperiode in coronatijd geeft ons tijd om in onszelf te keren en alles wat ons in de weg staat om vanuit vrijheid, kracht en verbinding te leven, op te ruimen. Er zijn verschillende aspecten die deze vrijheid ervaren in de weg kunnen staan, laat me je meenemen.

Gedachtepatronen
Door opvoeding en ervaringen hebben we allemaal een blauwdruk gevormd. Hier zit heel veel moois in, maar vaak ook gedachtepatronen die ons niet dienen. Dit zijn vaak externe ervaringen en uitspraken geweest die we serieus genomen hebben en als ons eigen verhaal geïnternaliseerd hebben. Gedachten als: ik ben niet goed genoeg, ik mag geen fouten maken, of ik moet het alleen doen zijn hier voorbeelden van. Is dit herkenbaar voor je? Door deze patronen op te sporen en nieuwe verhalen te maken kun je jezelf bevrijden van de gedachten die je niet dienen en aansturen op gewenst gedrag.

Verstrikkingen
Verstrikkingen zijn loyaliteiten aan de verschillende systemen waar jij deel van uitmaakt. Deze systemen hebben normen en waarden waar jij aan hebt leren voldoen. Doe je dit niet, dan heb je de kans om uitgesloten te worden. We zijn daarnaast geneigd om uit liefde dingen te gaan dragen en daarmee op de plek van iemand anders te gaan staan. Bijvoorbeeld wanneer jij voor je moeder gaat zorgen en daarmee op de plek van je oma gaat staan. Door je uit jouw verstrikkingen los te maken middels een familieopstelling kun je jezelf hiervan bevrijden.

We zijn geneigd om uit liefde dingen te gaan dragen en daarmee op de plek van iemand anders te gaan staan.

Trauma
Onverwerkte emoties die zich hebben opgeslagen in je lichaam, geest en adempatroon. Rouw, mishandeling, misbruik, ongelukken, eigenlijk iedere onprettige ervaring die je niet verwerkt hebt. Deze ervaring plak je vaak onbewust op nieuwe situaties. Door trauma te verwerken middels innerlijk kindwerk, regressietherapie of ademwerk kun je dit loslaten.

Karma
Onverklaarbare klachten, aangehechte energieën en onverwerkte ervaringen die je meedraagt uit vorige levens kunnen je onbewust in je greep houden. Via hypnotherapie, regressietherapie en energetisch werk kun je erachter komen welke karmische ladingen jij draagt en deze verwerken dan wel teruggeven.

Ben je benieuwd wat jou tegenhoudt in het ervaren van vrijheid en wat ik hierin voor jou kan betekenen? Plan een intake via mijn website of stuur me een mailtje.